Activitats didàctiques i recursos educatius en línia per guanyar la batalla al confinament

Encara ens queden unes quantes setmanes per acabar aquesta etapa de reclusió i perquè l’avorriment no faci acte de presència entre els més joves de la casa, us portem un seguit de propostes gratuïtes i en línia perquè guanyeu la batalla al confinament. Es tracta d’activitats didàctiques i recursos adreçats a infants de totes les edats i que poden realitzar individualment o amb l’ajuda dels seus pares i mares.

A sota de cada activitat us posem un enllaç perquè accedir als recursos de manera fàcil.

Portal de recursos en línia del Departament d’Educació de la Generalitat Edu365

Es tracta d’un lloc web amb idees i recursos per fer amb els nens i nenes.
Hi ha jocs, manualitats, contes, exercicis, i moltes activitats per a totes les edats.

http://www.edu365.cat

Jocs de matemàtiques amb objectes que tenim a casa

Un recull de jocs relacionats amb les matemàtiques en els que només necessitem objectes casolans. Ideal per practicar matemàtiques amb els més petits.

Activitats de Sant Jordi a Casa amb el Portal d’Activitats Educatives de Catalunya

Ara que tenim tant a prop la diada de Sant Jordi però ens haurem de quedar a casa, us portem un recull de manualitats i jocs per celebrar Sant Jordi en família.

Biblioteca interactiva d’activitats JClic

Un munt de jocs i exercicis didàctics us esperen en aquesta biblioteca virtual de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC). A més, es poden cercar per edat, idioma i matèria.

https://clic.xtec.cat/repo/index.html?lang=es

Activitats per aprendre anglès del British Council

Consulta la selecció de materials gratuïts d’aprenentatge d’anglès en línia per a joves. Activitats escrites i amb continguts d’àudio i vídeo per estudiar llengua anglesa.

https://www.britishcouncil.es/ca/angles/aprendre-online

Web d’exercicis de diverses matèries Clica’t

Es tracta d’un lloc web amb exercicis de diferents assignatures i matèries des de 1r de primària fins a 4t d’ESO. Tots els exercicis es poden fer en línia.

https://www.clicat.eu/

Biblioteca de contes infantils Contesinfantils.cat

Un lloc web on pots trobar un munt de contes en català per als més petits de la casa. També inclou lletres de cançons tradicionals i dites populars.

http://contesinfantils.cat/

Receptes de cuina per fer amb nens i nenes

Us portem també un web on apareixen un munt de receptes que podem fer amb l’ajuda dels nens i nenes i així fer-los partícips d’aquesta tasca diària.

Doncs bé, esperem que aquestes propostes us siguin profitoses per passar aquests dies de confinament. I si no us acaben de convèncer, sempre podeu deixar volar la vostra imaginació i escriure, llegir, dibuixar, fer exercici, jugar, aprendre i passar-ho bé en família.