La Fundació
QUI SOM
Actualment, la situació de l’ensenyament a Catalunya no permet als seus professionals abordar amb èxit totes les necessitats d’aprenentatge i comportament dels seus alumnes. Davant d’aquest fet, un grup de professionals de la docència i la psicologia vam creure adient organitzar-nos per ajudar a donar aquest suport a les escoles i les famílies per aquells infants i joves que ho precisin.
Així va néixer la Fundació Didàctica Catalunya, que té com a principal objectiu que els joves i infants del nostre país puguin assolir el màxim de les seves capacitats. És una tasca fonamental pel present i el futur de la nostra societat, a la qual revertirà l’èxit d’aquest esforç, i que ha de ser capaç d’ajudar-se a si mateixa sense caure en el parany de la queixa.
QUÈ FEM
Mitjançant una avaluació gratuïta realitzada pels nostres psicopedagogs, elaborem un pla d’actuació pormenoritzat que compartim amb la família de cada alumne i el centre escolar on cursa els seus estudis. La Fundació Didàctica Catalunya ofereix aquesta anàlisi personalitzada de forma gratuïta a tots aquells infants i joves que potencialment la puguin necessitar.
La proposta, un cop aprovada, és el full de treball que portaran a terme els nostres professionals de la docència i de la psicologia en els Centres Operatius de la Fundació. Actualment tenim plenament operatiu el de Mataró, però ben aviat projectem obrir-ne a altres indrets de Catalunya. Ens comprometem a donar un servei complert en totes les especialitats amb la màxima eficàcia i resultats comprovables
BENEFICIARIS
Els beneficiaris de la Fundació son infants i joves normalment escolaritzats que presenten disfuncions de comportament i/o mancances lectives, i que precisen ser ajudats a desenvolupar tots els seus potencials. Amb els fons que rebem financem una part de la seva formació o gairebé la totalitat, depenent de la situació econòmica familiar, que analitzem de forma individualitzada.
A la Fundació Didàctica Catalunya considerem que la igualtat d’oportunitats ha de ser real, i per tant cal dirigir bona part de l’esforç de finançament a aquells que més ho necessiten. La crisi ha fet que moltes famílies hagin de prescindir total o parcialment de serveis complementaris en l’aprenentatge dels seus fills i que des de la Fundació considerem que els són absolutament necessaris.
FINANÇAMENT
La Fundació es finança pels propis recursos i la seva activitat complementària, però també mitjançant donacions de particulars, empreses i entitats afins.
La Fundació porta a terme accions de captació de fons per tal d’accedir a projectes i iniciatives de l’administració pública, d’empreses i de altres entitats, que generen donacions o subvencions.
Aquest finançament permet desenvolupar l’activitat del centre i finançar part o gairebé la totalitat del cost del suport als infants i joves, amb ajuts que poden arribar fins al 75% del cost pressupostat, segons cada cas estudiat.